Πώς εκτέθηκε ο Μ. Κεφαλογιάννης: Παρουσίασε χουντικό υπουργό σαν… πατέρα του Α. Τσίπρα! (βίντεο)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά τη συμμετοχή σε πάνελ τηλεοπτικού σταθμού, έβγαλε το κινητό του και επέμενε να δείξει φωτογραφία που υποτίθεται ότι απεικονιζόταν ο πατέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Παύλος. Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί από όλον τον κατιμά των fake news και έχει διαψευστεί πολλάκις.

Δείτε επίσης: «Στη μνήμη του πατέρα μου, χρωστώ μια απάντηση» – Ο Αλ. Τσίπρας για την αθλιότητα Μητσοτάκη

Ο κ. Κεφαλογιάννης, παίρνοντας “πάσα” από τις αθλιότητες του αρχηγού του, παρουσίασε τον υφυπουργό της χούντας Διομήδη Αγγελόπουλο ότι… ήταν ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τα fake news που αναπαράγουν εδώ και μέρες ο Χίος και άλλα ακροδεξιά στοιχεία του διαδικτύου.

Παρά τις προειδοποιήσεις του Γ. Αμανατίδη ότι πρόκειται για fake news, ο υποψήφιος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, επέμενε να την δείξει και διέταζε επίμονα την κάμερα να πάει κοντά για να δείξει την …”αποκάλυψή” του!

Ώσπου να διαψευστεί από τους δημοσιογράφους της εκπομπής που έριξαν στην οθόνη εικόνες από τα ellinikahoaxes.gr που διέψευδαν το παλιό αυτό και πολυχρησιμοποιημένο fake news της Νέας Δημοκρατίας και των ακροδεξιών.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι με τον κ. Κεφαλογιάννη είναι ότι παρά τη δημόσια διάψευση, επέμενε και μάλιστα θρασύτατα δήλωσε “Δεν ανακαλώ τίποτε”…

Ποιος ήταν ο Διομήδης Αγγελόπουλος

Xounta_Diomidis 1

Αυτή είναι η φωτογραφία που παρουσίασε ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Η έρευνα όμως του ellinikahoaxes στα αρχεία των ελληνικών επικαίρων και στο φωτορεπορτάζ της επταετίας δείχνει ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι συγγενής του πρωθυπουργού, αλλά μέλος των τελευταίων κυβερνήσεων των πραξικοπηματιών και μάλιστα καταγράφεται σε δύο ορκομωσίες των δοτών κυβερνήσεων. Η πρώτη λήψη αφορά στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της κυβέρνησης του στις 8 Οκτωβρίου του 1973.

Xounta_Diomidis 2

Ο Διομήδης Αγγελόπουλος ορκίστηκε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της νέας κυβέρνησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπαδόπουλου και του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας Οδυσσέα Αγγελή στη Βουλή...

Από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της νέας κυβέρνησης παρουσία του “Προέδρου” της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπαδόπουλου και του “Αντιπροέδρου” Οδυσσέα Αγγελή στη Βουλή…

Η δεύτερη λήψη προέρχεται από το φιλμ των επίκαιρων που κατέγραψε την ορκωμοσία των νέων υπουργών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών της χούντας, Ιερώνυμο, παρουσία του αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπαδόπουλου, τον Ιανουάριο του 1972 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Xounta_Diomidis 3

Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της κυβέρνησης των Συνταγματαρχών και της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Xounta_Diomidis 4

Ο Διομήδης Αγγελόπουλος μίλησε το 1973 στον φακό των Επικαίρων με θέμα την αποκέντρωση και το φιλμ έχει διασωθεί στο αρχείο της ΕΡΤ. Έκανε την ανάλυσή του για το παγκόσμιο φαινόμενο της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στις μεγαλουπόλεις και για την προσπάθεια αναζήτησης ενός διοικητικού συστήματος που θα διευκόλυνε την εξυπηρέτηση του πολίτη….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί